Уеб дизайн

Он-пейдж SEO

Posted on: септември 24, 2010

  • In: SEO
  • Коментарите са изключени за Он-пейдж SEO

Он-пейдж (on page) оптимизацията е важна част от SEO. Тя включва всичко, засягащо съдържанието на вашата страница (текст, линкове, тагове …), която оптимизирате.

Някои хора пренебрегват он-пейдж оптимизацията и се хвърлят направо в линк билдинга (трупане на беклинкове), но винаги е по-добре да се започне с он-пейдж оптимизацията. Всъщност за нея трябва да се помисли още при проектирането и създаването на даденият уеб сайт.

Някой важни моменти от он-пейдж SEO оптимизацията са наличието на ключови думи в текста и заглавията, използване на правилен анкор текст за вътрешните линкове, правилна структура на сайта и други.

Ключовите думи в текста са винаги добре дошли, но не трябва и да се прекалява. По 2-3 пъти на абзац е предостатъчно. Също правете различни комбинации от вашите думи. Но не се престаравайте и не отделяйте прекалено много време за това.

Анкор текста на вътрешните линкове из сайта е много важен. В идеалният случай той ще бъде точна фраза или дума, за която искате страницата към която сочи линка, да се класира. Примерно линк с думата „Начало“ не ви върши много работа.

Относно структурата, трбява да знаете че колкото е по-близко до главната страница дадена страница, толкова по-важна трябва да е тя. Не е правилно за най-важната ви страница да е нужно 3-4 или повече цъквания за достигането и.

Етикети:

Категотии

Приятели

  • Web 2.0 уеб сайт за уеб дизайн, Интернет, социални мрежи и съвременни тенденции www.web2.bg
  • Статии за уеб дизайн, изработка на сайтове и Интернет технологии: www.webdesignarticles.org